Sunday, June 1, 2008

Dapatkan Buku-Buku Panduan.Buku-buku ini dihasilkan dari pengalaman sebenar penulis yang telah berkecimpung dalam bidang ini lebihkurang 20 ahun lebih. Tujuan sebenar buku ini dihasilkan ialah untuk berkongsi pengalaman disamping menurunkan ilmu yang ada kepada sesiapa yang ada kepada sesiapa yang berminat. Buku-buku panduan ini telah diolah sebaik mungkin disertakan pula gambar-gambar berwarna yang bolih dijadikan rujukan.
Selama ini buku-buku cara menjahit atau membuat pakaian memang banyak dipasaran. Tetapi buku tersebut tidak ditulis secara teperinci, hanya menerangkan bab-bab tertentu sahaja malahan ilustarasinya pun agak sukar hendak difahami. Bagi kita yang tidak mempunyai pengetahuan dalam bidang tersebut pasti akan mengalami masalah untuk memahami cara-cara yang ditunjukkan. Menyedari masalah tersebut saya telah mengambil satu pendekatan dimana buku-buku panduan yang saya hasilkan ini diolah dengan cara yang begitu mudah, disertakan gambar-gambar berwarna dan disertakan langkah demi langkah yang mudah difahami serta seronok untuk dibaca dan dipraktikan. Anda pasti tidak akan mengalami sebarang masalah apabila cuba mempraktikannya. Ilmu yang akan anda dapat dari buku panduan ini telah dikumpulkan hasil pengalaman selama 20 tahun lebih dan pasti ia tidak akan mengecewakan anda semua.
Mungkin selama ini anda sedar atau tidak, anda telah mengeluarkan puluhan ringgit untuk membaiki kasut atau untuk mengubahsuai jean ataupun seluar anda. Mungkin anda tidak menyedari wang yang telah anda keluarkan untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut samaada dikaki lima atau dikedai-kedai biasa mahupun yang menggunakan mesin berteknologi tinggi. Kerana kita jarang merekodkan setiap kali wang ringgit yang telah kita keluarkan. Betulkan...!! Cuma 10% sahaja yang merekodkan setiap sen yang dikeluarkan. Tentu anda bersetuju dengan pendapat saya ( maaf jikalau apa yang saya tulis ini tidak tepat ). Mari kita buat perbandingan dan perkiraan berapa banyak duit yang telah anda keluarkan untuk membaiki kasut atau jean dalam masa setahun:-
1. Kasut.
a. Tukar tumit Rm 3.00 x 2minggu x 1 bulan x 12 bulan = RM 72.00
b. Tampal half sole RM 6.00 x 3bulan x12 bulan = RM 24.00
c. Polish RM 3.00 x 1 minggu x 1bulan x 12 bulan = RM144.00
d. Gum RM 3.00 x 1 bulan x 12 bulan = RM 36.00
Jumlah RM276.00
2. Jean / seluar. (anggaran harga terendah )
a. Potong kaki RM 5.00 x 1 bulan x 12 bulan = RM 60.00
b. Kecilkan kaki RM 8.00 x 1 bulan x 12 bulan = RM 96.00
c. Kecilkan pinggang RM 10.00 x 1 bulan x 12 bulan = RM120.00 d. Tukar zip RM 7.00 x 1 bulan x 12 bulan = RM 84.00
Jumlah RM 360.00
Kedua-dua jumlah dicampurkan RM 276.00 + RM 360.00 = RM 636.00 dan inilah angka yang telah anda keluarkan dalam masa setahun ( Harga yang dibuat adalah harga anggaran sahaja termasuk minggu dan bulanan ). Cubalah anda bayangkan sekiranya ia lebih dari apa yang saya anggarkan, berapa banyakkah wang ringgit yang telah anda keluarkan walhal ada alternatif lain yang bolih anda gunakan untuk menjimatkan duit bagi membaiki kasut dan jean anda .
Cuba kita lihat kepada mereka yang tinggal seperti di Amerika ataupun diEngland kebanyakan benda-benda seperti ini mereka lakukan sendiri dirumah. Mereka mahu belajar dengan perkara yang baru, berlainan pula dengan masyarakat disini, semuanya ingin mengambil jalan mudah tanpa mahu memperlajari sesuatu yang baru. Semuanya menyerahkan kepada pihak kedua untuk melakukannya.
Hari ini anda semua amat bertuah kerana dapat mempelajari rahsia dan teknik membaiki kasut disamping rahsia dan teknik membaiki, "alterations / restyling" jean dengan kos yang amat murah, efektif dan mudah dipelajari.
Mengapa saya perlu berkongsi pengalaman dengan anda?
Jawapannya mudah....., rahsia dan teknik tidak akan anda dapat pelajari di- sekolah, kolej mahupun universiti di malaysia atau buku-buku yang dijual dikedai buku kecualilah anda menceburi sendiri bidang ini. Hari ini anda tidak perlu mengeluarkan ratusan ringgit tetapi masih mampu untuk memiliki kedua-dua ilmu tersebut. Malahan anda juga akan dapat memiliki salah satu dari buku panduan tersebut. Didalam kandungan buku tersebut, mengajar anda rahsia dan teknik membaiki kasut dan membaiki jean atau seluar. Isi kandungannya diilham dari pengalaman sebenar saya berkecimpung di kedua-dua bidang tersebut, dimana bimbingan dan tunjuk ajar secara sistematik langkah demi langkah yang mudah dipelajari disamping gambar-gambar berwarna sebagai rujukan.
Setelah mempelajari anda akan berpuashati dapat melakukan sendiri dan terkejut bahawa cara yang selalu dipraktikan olih kebanyakan tukang kasut atau tukang jahit bukanlah mengikut sistem yang betul. Bayangkanlah kasut yang anda repair tidak sampai seminggu gamnya terlekang semula ataupun jean yang diubahsuai terasa kurang selesa dipakai..., terasa seolah-olah ditipu. Cuba anda lihat kembali anggaran perkiraan yang telah saya buat berapa banyak wang yang telah anda keluarkan dalam masa setahun. Andaikata wang itu digunakan untuk keperluan yang lain ..., alangkah baik.
Dengan memiliki atau memesan salah satu buku panduan ini, bukan sahaja anda dapat mempelajari ilmu dan teknik yang anda tidak tahu disamping dapat mempraktikannya malahan anda telah dapat menjimatkan dan meminimumkan kos membaiki kasut atau jean anda. Disamping itu bagi anda yang ingin mencari pendapatan sampingan inilah masanya untuk memiliki buku-buku tersebut. Anda bolih memberitahu kawan-kawan atau jiran-jiran bahawa anda bolih membaiki kasut atau anda bolih buat " jeans alterations ". Secara tidak langsung anda sudah ada pelanggan dan pendapatan sampingan. bagi anda yang ingin meceburi bisnes, inilah masa yang sesuai untuk anda memiliki buku-buku panduan ini. Bagi anda yang telah mnceburi bisnes ini., bolihlah memesan buku ini untuk menambahkan ilmu yang ada..., ANDA PASTI TIDAK AKAN RUGI APA-APA......!!!!!
Biarlah saya dedahkan pendapatan mereka yang bergelar tukang kasut terutamanya yang dikaki lima dan jangan anda semua terkejut dan tidak percaya pendapatan mereka yang begitu amat lumayan sekali. Bayangkan sehari mereka memperolihi pukul rata pendapatan bersih diantara RM 150.00 ke RM200.00 dan kalau didarabkan dengan 30 hari mereka bolih memperolihi antara RM 3000.00 ke RM 4,500.sebulan. Sebab itu anda bolih melihat mereka berada disegenap penjuru kaki lima. Malahan modal yang dikeluarkan hanya sekali dan tidak sampai RM 300.00.
Anda juga bolih melakukan jika mengikut orang yang berjaya..., orang bijak pandai ada berkata, " tiada yang mustahil jika mahu mencari ilmu dan berusaha. 95% manausia GAGAL dalam hidup kerana mereka bersikap NEGATIF ". Lebih banyak memberi alasan dari mahu mencuba dan berusaha.
Berita baik buat anda semua..., jika anda memesannya sekarang anda bolih memdapatkannya pada harga promosi. Ada lagi...., anda juga akan mendapat salah satu dari hadiah bonus ini..., tip-tip penjagaan kasut, handbag / barangan kulit dan penjagaan zip dan tip-tip memilih pakaian, pilihan warna yang sesuai dan tip berpakaian. Jangan lepaskan peluang hebat ini.
Anda bolih memesannya secara pos dengan menghubung :-
Ismail Enterprise
No. 23, Tingkat Bawah,
Rumah Pangsa Kg. Kerinchi,
Jalan Lorong Kerinchi Kiri,
59200. Kuala Lumpur.
Ataupun anda bolih menghantar pesanan ke:-
uptrend07@gmail.com

No comments: